Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali u nehod ve Zlínském kraji

Dne 9. 8. 2011 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči na pomoc po hlášených dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji.

10:48 – Březůvky – Ludkovice

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené dopravní nehodě u obce Březůvky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním a zatáčkovitém úseku došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Octavia (SK) a BMW (SK).

Po vzájemném střetu se první auto převrátilo na střechu a došlo ke zranění dvou převážených osob. Zraněné mladé manžele si do své péče postupně převzaly dvě posádky zdravotnické záchranné služby. Po nutném ošetření byli pacienti převezeni do nemocnice. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla vozovka uzavřena. Havárii šetřila policie. Po zadokumentování pomohli hasiči s převrácením vraku zpět na kola. Odtažení poškozeného vozu si zajistil majitel sám.

07:17 – Petrůvka

Jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína vyjela se svým speciálem, posílena o jednotku dobrovolných hasičů Slavičín, na pomoc po hlášené dopravní havárii osobního auta na známém kopci Petrůvka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii auta zn. VW Passat.

Řidič osobního auta nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo komunikaci. Řidič a jeho spolujezdec nebyli při havárii vážněji zraněni, ale preventivně byli odvezeni na vyšetření. Hasiči zajistili vrak vozu proti požáru a uniklé pohonné hmoty postupně zlikvidovali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému pomáhali hasiči také s řízením dopravy na důležité komunikaci.

07:00 – Bílany

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela s jedním zásahovým vozem na pomoc po hlášené havárii osobního auta u Bílan. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozů zn. Ford Focus a Š Felicia.

Po nevydařeném předjíždění došlo ke vzájemnému střetu obou protijedoucích aut. Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a zlikvidovali drobný únik provozních kapalin. Při nehodě došlo k jednomu lehkému zranění u malého dítěte, které bylo posádkou zdravotnické záchranné služby převezeno k preventivnímu vyšetření. Malé holčičce věnovali hasiči svého plyšového maskota dráčka Záchranáčka.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet