Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Břeclavi hořela garáž i s autem

Vozidlo BMW X5 dnes v noci zničil požár v zahrádkářské kolonii u ulice Na Širokých na okraji Břeclavi.

Ilustrační foto

Požár zpozorovali a ve 2.49 hodin ohlásili hasičům majitelé sousední chaty, které probudil praskot ohně z přístřešku, pod nímž bylo zaparkované vozidlo. K zásahu vyjela profesionální jednotka ze stanice v Břeclavi a dobrovolné jednotky ze Staré Břeclavi a Poštorné.

Při jejich příjezdu byl celý přístřešek o rozměrech zhruba 7 krát 4 metry v plamenech a oheň se v plném rozsahu rozšířil také na zaparkované vozidlo. Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu ve 3.07 hodin a po ochlazení ohořelých zbytků auta za dalších 20 minut dohasit.

Dřevěný přístřešek i vozidlo vyrobené v roce 2004 požár zničil. Celkovou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 550 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK, který si k ohledání požářiště přizval také specialisty s policejního odboru kriminalistické techniky a expertíz a psovoda se psem cvičeným na vyhledávání stop po hořlavinách.

Dosud zjištěné poznatky ale nasvědčují, že požár zřejmě zavinila technická závada na elektroinstalaci k osvětlení přístřešku nad zaparkovaným autem.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet