Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeřáb semilských hasičů opět v akci

Automobilový jeřáb semilských hasičů byl včera v pohotovosti. Pokud by to šlo, mohl zasahovat u dvou nehod najednou.

První nehoda byla ohlášená ve 12:46 hodin na linku tísňového volání. Stala se v Lestkově a bouraly při ní dva osobní automobily. K zásahu vyjeli turnovští profesionální hasiči s jedním cisternovým vozem (CAS) a automobilem pro zásahy u dopravních nehod (RZA). Srážka aut se obešla bez zranění a úniku pohonných hmot. Pro vozidlo, které se ocitlo mimo komunikaci, byla povolána posila ze Semil s jeřábem.

Mezi tím se ale stala další nehoda (12:56 hodin), a to plně naložené dodávky ve Svojku (místní části Tample). Zde se v zatáčce vyhýbala se zhruba stejně velkým vozidlem, ale kvůli příliš úzké komunikaci se tam auta nevešla a jedno z nich stáhla krajnice. K této nehodě vyrazili hasiči s obdobnou technikou CAS + RZA, ale pro změnu z požární stanice Jilemnice.

Ke zranění zde také nedošlo, ale dodávka visela na stromě a hrozilo, že se zřítí prudkým srázem. Proto byli semilští hasiči s jeřábem nakonec operačním důstojníkem z cesty k první nehodě odvoláni sem. Jednotky vůz zajistily proti pádu a požáru a kvůli náročnému vyprošťování byla uzavřena místní komunikace.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet