Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořel dům, který byl v rekonstrukci

Ve středu 1. února 2006 ve 3:25 hod. byl nahlášen na operační středisko HZS LK požár domku ve Fojtce u Mníšku na Liberecku.

Při příjezdu na místo události byl již dům zcela zachvácen plameny. Požár vznikl pravděpodobně ve spodní obytné místnosti a rozšířil se na celý objekt. Hasiči na místě použili k hašení 2 proudy C a dům byl odvětráván přetlakovými ventilátory. Vzhledem k nedostatku vody musela být zřízena kyvadlová doprava vody. Zásah hasičům komplikovala i úzká příjezdová cesta a náledí na vozovce, a proto musel být povolán posypový vůz SSŽ. V domě hasiči nalezli svářecí soupravu s acetylenovými lahvemi. Protože lahve nebyly plné, nechali je hasiči pod kontrolou vyhořet.

Požár se podařilo lokalizovat ve 4:34 hod. a zcela zlikvidovat v půl osmé ráno.

Na místě zasahovala jednotka HZS LK stanice Liberec a dobrovolné jednotky obcí Mníšek, Růžodol I., Chrastava, Stráž nad Nisou a Frýdlant s šesti automobilovými cisternami.

Požárem byla poškozena celá střecha, obytné podkroví a částečně i přízemí domu. Majiteli objektu vznikla škoda ve výši přibližně 500 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření Policií ČR. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Autor: ppor. Mgr. Iva Michalíčková, tisková mluvčí HZS LK
Sdílet