Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středa ve znamení dopravních nehod v Královéhradec­kém kraji

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou byly včera před desátou hodinou dopoledne přivolány k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi obcemi Kladruby a Lučice na Hradecku.

Při příjezdu první jednotky na místo určení bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu osobních vozidel Škoda Felície a Škoda Octavia. Řidič Škody Octavia si stěžoval na bolesti hlavy a ruky, a proto byla na místo povolána záchranná služba. Ta zraněného řidiče převezla na vyšetření do nemocnice. Řidič druhé škodovky vyvázl bez zranění. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Unikající provozní náplně zasypali sorbentem a po zadokumentování události Policií ČR odstranili Škodu Felícii mimo vozovku. Druhé vozidlo pomohli naložit na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: stanice Nový Bydžov)

Územní odbor Trutnov

K vážné dopravní nehodě došlo včera v podvečer na silnici u Pilníkova na Trutnovsku. Na místo byli v 17:46 hodin vysláni profesionální hasiči z Trutnova, záchranáři pozemní a letecké záchranné služby a také policisté. Při srážce osobního vozidla Citroën s motocyklem došlo k vážnému zranění řidiče motorky. Ten byl po prvotním ošetření letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Zasahující hasiči zajistili vozidlo i motocykl proti požáru a úniku provozních kapalin. Záchranářům asistovali při ošetření a následném transportu zraněného motorkáře do vrtulníku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Jičín

Jednotka profesionálních hasičů z Hořic byla v 09:50 hodin přivolána k dopravní nehodě, která se stala v ulici A. Jilemnického v Hořicích. U supermarketu se srazilo osobní vozidlo Honda Accord s motocyklem Yamaha. Hasiči pomohli záchranné službě s ošetřením a naložením zraněného devětačtyřice­tiletého řidiče motorky do sanity. Pětadvacetiletý řidič osobního auta vyvázl bez zranění. Jednotka dále provedla protipožární opatření a do příjezdu Policie ČR řídila v místě dopravu. Po zadokumentování události hasiči odtáhli motorku mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet