Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči a motorkáři

Dne 12. 8. 2011 v 09:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě s motorkářem ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce u železničního přejezdu ulic Hornomlýnská a Podvesná XVII došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Ford Fiesta a motocyklem zn. Yamaha.

Po vzájemném střetu auta a motorky došlo ke zranění motorkáře. S lehce zraněnou rukou si ho do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která ho ošetřila na místě. Řidička osobního vozu neutrpěla žádné kvalifikované zranění, událostí byla ale psychicky otřesena.

Hasiči přijeli na místo do jedné minuty od výjezdu z blízké stanice. Postupně hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. V době zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost křižovatkou.

Dne 11. 8. 2011 v 10:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě s motorkářem ve Vizovicích.

Na místo vyjela profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního auta zn. Citroen C8 s motocyklem zn. Honda.

Po vzájemném střetu v prostoru křižovatky došlo ke zranění sedmnáctiletého motocyklisty. Toho si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby a následně ho odvezla do nemocnice. Řidič osobního auta nebyl zraněn.

Jednotka hasičů pomohla při ošetření mladého muže a následně se postarala o zajištění auta i motorky proti vzniku požáru. Drobný únik provozních kapalin motocyklu zlikvidoval sorbent. Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči s odstraněním překážky silničního provozu a s úklidem komunikace.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet