Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opět zbytečná smrt na silnici

Dne 3. 2. 2006 v 06:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u obce Míkovice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem, kterou později posílil i protichemický a technický vůz.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu městského obchvatu, ve směru od Kunovic na Uherský Brod, došlo u obce Míkovice k těžké dopravní nehodě. Po vzájemném střetu dvou osobních vozidel zn. Hyundai Lantra a VW Polo došlo k tragickému úmrtí mladého pětadvacetiletého řidiče ve vozidle VW. Hasiči, kteří přijeli na místo jako první, poskytli pomoc dvěma zraněným ve vozidle Hyundai, kteří byli po příjezdu zdravotnické záchranné služby odvezeni do nemocnice v Uherském Hradišti.

Při dopravní nehodě došlo k úniku většího množství provozních kapalin z obou vozů, a proto si velitel zásahu vyžádal výjezd protichemického vozidla. Po vyšetření dopravní nehody byla vozovka očištěna i od střepů a úlomků částí aut, které byly rozmetány v širokém okolí. Z vozidla Hyundai se nárazem utrhl celý motor, který odletěl od silnice do vzdálenosti asi dvaceti metrů.

Hlavní silniční tah I/50 byl zcela uzavřen pro veškerou dopravu asi na devadesát minut. Policejní hlídky odkláněly vozidla na objízdné trasy. Místy se tvořily kolony odstavených kamionů, které čekaly na otevření silnice.

V blízkosti této nehody došlo k další dopravní nehodě, a proto se mohlo některým přihlížejícím zdát, že se jedná o hromadný střet více vozů.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet