Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bohumínští hasiči vysvobozovali muže s nohou v okně přízemního bytu

Profesionální hasiči z Bohumína (okres Karviná) vyjeli v pondělí 15. 8. 2011 před polednem vytahovat muže středního věku, který chtěl vlézt do přízemního bytu třípatrového domu oknem, noha se mu ale v okně zaklínila a muž zůstal viset na přímém letním slunci. Nešlo o zloděje, ale o uživatele bytu, který si zabouchl vstupní dveře a pokusil se dostat domů „jinudy“.

Hubený muž kolem padesátky se rozhodl, po zabouchnutí dveří bytu, pro cestu domů přes plastové okno, které ale bylo otevřeno jen na ventilaci. Na parapet okna se zřejmě dostal bez větších problémů, ale když strčil nohu do okna, „zasekla“ se a zesláblý muž nemohl ani dovnitř ani ven.

Na letošní léto překvapivě vydatném sluníčku si celou půlhodinu užil své. Pak přijeli přivolaní hasiči z bohumínské stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. (Zda jim volal postižený muž, soused, nebo jiný svědek, nevím.) Dva z nich otevřeli bez použití násilí zaklapnuté dveře přízemního bytu a nohu muže osvobodili z plastového sevření, třetí hasič jistil troufalého lezce zvenku.

Muž s posledními zbytky sil a po delším pobytu na sluníčku omdléval, točila se mu hlava a měl pravou nohu zraněnou. Hasiči jej předali rychlé záchranné službě.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet