Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Moravskoslezském kraji vyjížděli čerpat vodu

Více než dvě desítky výjezdů k čerpání vody ze sklepů obytných a rodinných domů a chat kvůli nočním přívalovým srážkám mají na kontě od pondělního večera do úterního rána 16. 8. 2011 profesionální a dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji. Nebylo odtud hlášeno žádné zranění ani významná materiální škoda.

Sedmkrát takto zasahovali v okresech Ostrava-město a Nový Jičín, čtyřikrát na Frýdecko-Místecku, dvakrát na Karvinsku a jednou v okrese Opava. Hasiči také monitorovali stoupající hladiny některých řek v regionu.

Úterní ráno do 7:00 hodin také hasiči zasahovali třikrát u spadlých stromů, a to dvakrát v Ostravě a jednou v Českém Těšíně ve Slovenské ulici. Například jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Ostravě-Přívozu odstraňovala statný jasan z osobního automobilu Subaru Legacy. Aby jej hasiči při případném postupném odřezávání ještě více nepoškodili, použili vyprošťovací speciál Mercedes Bizon, který strom odstranil najednou – celý. Auto nebylo příliš zničeno, strom při pádu rovněž poškodil plot.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet