Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Podnik před otevřením vyhořel

Dne 4. 2. 2006 v 03:33 hod. byli hasiči informováni o požáru bývalého nočního podniku v Mysločovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Mysločovice a Racková. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru uvnitř ubytovací části objektu s pokojíky. Už při příjezdu hasičů se z objektu valil okny hustý černý dým a z domu stačilo včas vyběhnout několik osob. Hasiči do budovy rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a v dýchacích přístrojích pronikli do zcela zakouřené části s pokojíky. Průzkumem se hasiči dostali až do sauny, kde požár vznikl a rozšířil se do sousední koupelny. Hasiči hlavní požár rychle uhasili a podrobnou prohlídkou stropních konstrukcí a podhledů zabránili jeho dalšímu šíření na skladovací prostory půdy.

Celý dům musel být odvětrán přetlakovou ventilací a hasiči preventivně prohlédli i sousední budovu a kanceláře. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že bývalý noční podnik si převzal před pár dny nový majitel. Ten, společně s dalšími osobami, v objektu uklízel a připravoval se na otevření podniku s barovými službami a možností ubytování. Po třetí hodině ranní je napadlo zatopit si v sauně a odpočinout si od namáhavé práce. Po zapojení elektrických kamen sauny došlo během deseti minut k požáru a rychlému zadýmení celého podniku.

Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 800.000 Kč, přičemž na vybavení podniku připadá částka asi tři sta tisíc korun a na stavební část objektu až půl milionu korun. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně závada na elektrických kamnech sauny, jejíž přesné určení se nadále zjišťuje.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet