Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za silného deště vyletěl z dálnice

Policisté z Dálničního oddělení Velký Beranov vyšetřovali v pondělí 15. srpna havárii osobního vozidla Mini Cooper se zahraniční registrační značkou. K havárii došlo v 18.50 hodin na 150. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy z Prahy do Brna. Ve vozidle cestoval řidič a jeho spolujezdkyně, oba byli cizí státní příslušníci.

Ilustrační foto

V oblasti 150. kilometru v době havárie silně pršelo. Řidič jel v levém jízdním pruhu a nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla zejména vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které lze předvídat.

Na mokré vozovce dostal smyk. Následně se vozidlo začalo přetáčet, dostalo se vpravo mimo komunikaci a po několika obratech skončilo na boku vpravo vedle dálnice. Jednotka HZS z Velkého Meziříčí provedla zajištění vozidla po nehodě proti požáru. Zajistila vyproštění zraněné spolujezdkyně z vozidla.

Na místo se dostavily dvě sanitky záchranné služby, jejichž posádky provedly prvotní ošetření obou osob cestujících ve vozidle. U řidiče lékař zranění kvalifikoval jako středně těžké. U spolujezdkyně bylo zranění kvalifikováno jako těžké. Jednalo se o úraz hlavy s podezřením na krvácení do mozku. Oba účastníci nehody byli sanitkami převezeni na traumatologické oddělení Nemocnice v Brně Bohunicích.

U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Hmotná škoda byla odhadnuta na 350 000 korun.

Od začátku letošního roku do dnešního dne vyšetřovali policisté na vysočinském úseku dálnice D1 celkem 323 dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba usmrcena, dvanáct osob utrpělo těžké zranění a 61 účastníků bylo zraněno lehce. Hmotná škoda dosáhla částky 40 700 000 korun. V jednom případě policisté zjistili, že řidič požil před jízdou alkoholický nápoj.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař, Policie ČR

Sdílet