Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zahradní chatku v noci zničil požár

Požár hasičům ve 4.42 hodin ohlásil pracovník firmy na okraji Kyjova. Muž v dálce v zahrádkářské osadě zpozoroval plameny a kouř. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice v Kyjově a dobrovolné jednotky z Kyjova a Svatobořic-Mistřína. Při jejich příjezdu byla dřevěná přízemní chatka o půdorysu 4 krát 4 metry celá v plamenech.

Ilustrační foto

Protože chatka byla ve svažitém terénu a mezi zahrádkami k ní vedla poměrně úzká cesta, hasiči se s těžkou technikou až na místo nemohli dostat a od cisteren k hořící chatce do vzdálenosti několika desítek metrů natáhli hadice dopravního vedení. Vodu v cisternách doplňovali dalším vedením od nedalekého hydrantu. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 5.11 hodin, likvidaci požáru hasiči po rozebrání zbytků konstrukce chatky a dohašení lokálních ohnisek hoření ukončili za další necelou hodinu.

Požár, který byl zpozorován až ve chvíli, kdy oheň chatku zachvátil v plném rozsahu, dřevěný objekt zničil. Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 20 tisíc korun. Z šetření požáru vyplynulo, že chatka byla úmyslně zapálena.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet