Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu auta a tahače hasiči vyprošťovali dvě osoby

Dne 17. 8. 2011 v 08:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Provodova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma vozy, a také velicí důstojník směny ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním úseku mezi obcí Želechovice nad Dřevnicí a Provodov došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Felicia combi a nákladní soupravou s tahačem zn. Tatra.

V lesním zatáčkovitém úseku došlo k čelnímu střetu osobního auta s nákladní soupravou převážející klády. Podle svědků mohla být řidička oslněna ostrým sluncem mezi stromy a po nárazu se auto otočilo a havarovalo přes místní potok. Ve voze zůstala zraněná jak řidička, tak i její spolujezdec.

Jako první na místo dorazila posádka zdravotnické záchranné služby, jejíž lékař zklidňoval oba pasažéry v autě. Po dojezdu hasičů bylo připraveno vyprošťovací hydraulické nářadí a záchranáři se pustili do vytažení osob. Přes zadní dveře se podařilo postupně vytáhnout jak řidičku, tak i spolujezdce z předního sedadla.

Oba pacienty si převzaly dvě posádky zdravotníků. Po prvotním ošetření byli oba odvezeni do nemocnice k vyšetření a další nezbytné péče. Během zásahu oba pacienti komunikovali. Hasiči zajistili vrak osobního auta proti případnému požáru a na únik provozních kapalin použili sorbent.

Řidič nákladní soupravy nebyl zraněn. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla nejdříve doprava zcela zastavena a následně řízena kyvadlově hlídkou policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet