Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kynologové cvičili ve Vítkovicích

Ve dnech 10.8. až 12.8. proběhlo v ostravské Dolní oblasti Vítkovic cvičení Městské policie Ostrava (Skupina kynologie IZS) a Horské služby ČR (Krkonoše a Jizerské hory).

Činnost záchranářů a jejich čtyřnohých pomocníků byla zaměřena zejména na vyhledávání osob v sutinách a pod troskami zřícených budov. Cvičení probíhalo za denního světla i v nočních hodinách.

Skupina kynologie IZS Městské policie Ostrava je při své činnosti provázána se složkami v rámci celého integrovaného záchranného systému. Významně tak přispívá k zajištění bezpečnosti obyvatel nejen města Ostravy, ale na vyžádání také spolupracuje se složkami IZS na celém území České republiky.

Vzhledem k prokázané vysoké kvalitě připravenosti je skupina začleněna také v rámci speciální pomoci do USAR týmu HZS ČR. Tento tým působí i v zahraničí v rámci mezinárodních misí.

Kynologická brigáda HS ČR využívá záchranářských psů hlavně pro vyhledávání lidí zlavin. V posledních letech se však činnost kynologů HS nezaměřuje pouze na práci v lavinách, ale stále častěji se psů využívá i při pátrání po nezvěstných a zbloudilých turistech.

Sdílet