Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár v Hlince ztěžoval silný mráz

Sedm hasičských jednotek zasahovalo v noci na dnešek (tedy z neděle 5.2. na pondělí 6.2.) u požáru střechy rodinného domku v obci Hlinka na Bruntálsku. Ilustrační foto.

Předběžná škoda objektu určeného k rekonstrukci a pak i k bydlení, vyčíslená majitelem, činí 700 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn. Příčina požáru je v šetření.

Na operační středisko hasičů zavolal a oznámil požár objektu soused v neděli po půl deváté večer. Na místo ihned vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, stanice Bruntál a Krnov, a také pět jednotek Sboru dobrovolných hasičů (SDH) z Krnova, Jindřichova, Osoblahy, Slezských Rudoltic a Města Albrechtice. Požár střechy a následně také stropů rodinného domku, kde kvůli rekonstrukci naštěstí nikdo trvale nebydlel, byl lokalizován za hodinu a likvidován hodinu po půlnoci. Jednotka SDH z Osoblahy měla dohled nad požářištěm až do dnešního rána.

Hasiči jezdili pro vodu do 4 kilometry vzdálené obce Osoblaha. Likvidační práce ztěžoval silný mráz, klesající až pod –25 °C. Vzhledem k tomu, že hasiči používali výškovou techniku v blízkosti elektrického vedení, musela být v celé obci s 240 obyvateli zhruba na dvě a půl hodiny vypnuta elektřina.
Sdílet