Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výšková technika neměla šanci

Všichni ještě máme v paměti zbytečnou tragédii, ke které došlo druhého února v Praze na Jižním městě. V jedenáctém patře došlo pravděpodobně po nedbalé manipulaci s hořlavými látkami k výbuchu a následnému prudkému požáru dvoupokojového by­tu.

Tři lidé na místě uhořeli, čtvrtý zahynul po skoku z jedenáctého patra do vnitrobloku. Požáry.cz o této tragédii informovaly v tomto článku https://www.pozary.cz/clanek.asp?….

V souvislosti s tímto případem se na serveru iDnes (a pravděpodobně i v tištěné podobě v deníku MF Dnes) objevila výpověď svědka, který se podivoval tomu, že hasiči vedli zásah vnitřkem budovy a nehasili zvenku. Teď pominu to, že o vedení zásahu rozhoduje jeho velitel a nese za to plnou zodpovědnost. Na několika fotkách vám ale ukážu aspoň jeden z důvodů, proč nebyla výšková technika nasazena, i když byla na místě zásahu přítomna (prohlédněte si zasahující AP42 Scania zde: https://www.pozary.cz/clanek.asp?….

Zároveň bych rád vyslovil podivení nad tím, že někdo, kdo v místě bydlí a do vnitrobloku údajně vidí, může vyslovit takový názor, jako ten údajný svědek z iDnes. Dobrá, akceptuji, že každý problematice hašení požárů a používaní VT nerozumí, ale toto opravdu hraničí se zdravým rozumem. Pokud se nejednalo o nějaký úmysl.

Koneckonců, posuďte sami, upřesňující komentáře najdete u jednotlivých snímků, které kvůli tomu doporučuji prohlížet v plném okně.

Ruská vlaštovka
Sdílet