Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář po nehodě nadýchal

Dne 21. 8. 2011 řídil 19letý mladík neosvětlený motocykl Husaberg po cyklistické stezce směrem od ulice Třeboňská do Staré Role k nádraží.

V ulici Třeboňská byl stavěn policejní hlídkou z obvodního oddělení Karlovy Vary Rybáře. Na výzvu policistů však nereagoval a pokračoval dále směrem na Starou Roli. Mladík v mírné pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost svého motocyklu, přičemž s motocyklem nejprve vjel do protisměru, zde dostal smyk a poté s motocyklem upadl na zem.

Mladík na místě dopravní nehody nepředložil potřebné doklady k řízení a provozu motocyklu. Dále na motocyklu nebyla registrační značka a bylo zjištěno, že je dočasně vyřazen z registru. Dále se ukázalo, že mladík není držitelem patřičného řidičského oprávnění. Dechová zkouška byla pozitivní. Odborným měřením byla u mladíka naměřena nejprve hodnota ve výši 1,46 promile alkoholu. Následná zkouška byla v hodnotě 1,53 promile alkoholu.

Mladík s naměřenými hodnotami nesouhlasil, a podrobil se lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve a moči. Mladík též utrpěl lehké zranění, se kterým byl v nemocnice ošetřen a propuštěn domů bez dalšího léčení. Dopravní nehodu dále šetří dopravní inspektorát, skupina dopravních nehod Karlovy Vary.

Zdroj: PČR nprap. Bc. Martina Hrušková

Sdílet