Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali vážně zraněnou řidičku osobního auta

Dne 21. 8. 2011 v 07:01 byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Rožnova pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým speciálem, kterou posílila jednotka hasičů města Rožnova pod Radhoštěm.. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici I/35 došlo ke střetu dvou vozů zn. Š Felicia a Š Octavia.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů došlo k odražení felicie mimo silnici a octavia zablokovala komunikaci. V prvním voze se vážně zranila řidička, která zůstala zaklíněná ve vraku auta. Její spolujezdec a řidič druhého auta nebyli zraněni.

Z hasičů na místo jako první dorazila jednotka z Rožnova pod Radhoštěm, a to do několika minut po výjezdu. Hasiči si připravili speciální vyprošťovací zařízení a začali s vystřiháváním zraněné ženy. Řidičce byl nasazen fixační korzet k ochraně páteře. Při vyproštování dorazili také profesionálové z Valašského Meziříčí a společně řidičku vytáhli z vraku. Žena byla předána posádce zdravotnické záchranné služby a odvezena do nemocnice.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla hlavní vozovka nejdříve uzavřena asi na třicet minut a následně částečně uvolněna pro provoz. Nehodu na místě šetřila policie. Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet