Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po sérii nehod a havárií ve Zlínském kraji

Dne 21. 8. 2011 vyjížděli opakovaně hasiči na pomoc po sérii hlášených dopravních nehod a havárií ve Zlínském kraji, kde jsme museli vyprošťovat a řada lidí se při nehodách zranila.

13:50 – Chropyně

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních aut zn. BMW a VW Sharan.

Po vzájemném střetu v prostoru křižovatky došlo ke zranění celkem tří osob. Všichni pasažéři se z vraků aut dostali ven a následně si je do své péče převzal lékař zdravotnické záchranné služby. Zraněným byla poskytnuta nezbytná péče i ošetření.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava na komunikacích.

12:03 – Zlín

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce u divadla došlo ke střetu tří vozidel zn. Š Fabia (SK), Fiat Tipo, VW Transporter.

Podle svědků vjela řidička prvního osobního auta do křižovatky, kde se střetla s druhým osobním vozem. Po nárazu došlo k převrácení jejího auta na střechu a následně také k nárazu do projíždějící dodávky pohřební služby. Pasažéři se ze svých vozů dostali ven bez nutnosti vyprošťování.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Řidička utrpěla zranění, stejně jako řidič druhého osobního auta. Na místě si je převzal lékař zdravotnické záchranné služby, který je po ošetření nechal odvézt do nemocnice. Doprava na důležité křižovatce byla omezena.

09:02 – Zlín

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním úseku U Majáku došlo k havárii osobního auta Opel Vectra.

Mladý řidič osobního auta nezvládl jízdu po lesní cestě, když se lekl závory přehrazující vjezd do přírodního úseku. Následně havaroval s vozem mimo cestu a čelně narazil do stromu. Řidič ani spolujezdec nebyli zraněni. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet