Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dřevěné garáže

Dne 5. 2. 2006 v 18:16 hod. byli hasiči informováni o požáru dřevěné garáže ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v ul. Zálešná X. došlo k rozsáhlému požáru celodřevěné garáže mezi domky.

Už při příjezdu hasičů byla značná část boudy v plamenech. Hasiči nemohli s cisternami najet do ulice k hořícímu objektu, protože průjezd byl omezen odstavenými auty. Hasiči proto natáhli přes šedesát metrů hadic a dvěma proudy požár uhasili. Rychlým zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na sousední garáž se zaparkovaným autem a blízký rodinný dům. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Požár jako první zpozorovala manželka majitele, která byla v domku vedle garáže. Nejdříve v domě vypadl elektrický proud a žena přes okno uviděla plameny nad garáží. V lehkém šoku telefonovala svému muži do zaměstnání, ať rychle přivolá hasiče. Mezitím se na tísňovou linku hasičů dovolala její sousedka, která také uviděla požár a ohlásila ho hasičům.

Požár téměř zničil celodřevěnou stavbu, která stojí u domku přes pětadvacet let. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření, ale vyšetřovatel se přiklání k možnosti technické závady na elektroinstalaci v garáži.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet