Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedělní zásahy JPO HZSP SŽDC Česká Třebová

21. 8. 2011 v 17:32 hod., obec Opatov, silnice č.43, dopravní nehoda

Ilustrační foto

Jednotka vyjela vozem RZA – L 3 R v počtu 1+1 na žádost KOPIS PCE. Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že došlo k dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Octavia. Na místě provedla ve spolupráci s HZS odpojení akomulátoru a zajištění vozidla proti vzniku požáru. Příčina a škoda je v šetření, jedna osoba byla zraněna. Na místě zasahovaly složky IZS: PČR Svitavy, ZZS Svitavy, HZS Svitavy.

21. 8. 2011 v 16:08 hod., žst.Choceň, technická pomoc. Jednotka vyjela vozem CAS 24 L 101 v počtu 3+1 na žádost KOPIS PCE. Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že došlo k zahoření izolace na nefukčním parním potrubí osobního železničního vagonu na vlaku č.704. Na místě již zasahovala jednotka HZS Vysoké Mýto a JSDHO Choceň. Naše jednotka na místě převzala místo MU a provedla ohledání vagonu. Bylo zjištěno, že nehrozí žádné další nebezpečí a byla povolena další jízda. Zásah se obešel beze škody a bez zranění.

21. 8. 2011 v 15:33 hod., Česká Třebová, ul.Ústecká, č.p.455, dopravní nehoda. Jednotka vyjela vozem CAS 24 L 101 v počtu 3+1 na žádost KOPIS PCE. Po příjezdu na místo a provedení průzkumu, že se jedná o DN osobního automobilu Škoda Favorit a cyklisty. Na místě provedla zajištění místa nehody, zajištění vozidla proti požáru a vozidlo odstranila z profilu komunikace. Na místě zasahovaly složky IZS: ZZS Ústí nad Orlicí, PČR OOD Česká Třebová, dopravní PČR Ústí nad Orlicí.

21. 8. 2011 v 13:34 hod., žst.Ústí nad Orlicí, u restaurace Mendrik, požár trávy. Jednotka vyjela vozem CAS 24 L 101 v počtu 3+1 na žádost KOPIS PCE. Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že se jedná o požár trávy o rozloze 5×20 metrů. Na místě již zasahovala jednotka CPS HZS Ústí nad Orlicí, která provedla lokalizaci. Jednotka HZS SŽDC převzala místo MU a provedla likvidaci pomocí vysokotlaku z CAS 24. Zásah se obešel beze škody a bez zranění. Na místě zasahovala složka IZS: PČR

Michal Janza
HZSP SŽDC Česká Třebová
JSDHO JPO II Česká Třebová

Sdílet