Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyjížděli k nehodám motorkářů

Hasičům v Libereckém kraji vzrostl přes víkend počet výjezdů k havárkám motorkářů. Vedle několika zranění došlo i ke smrtelné nehodě.

Ilustrační foto

Ta se stala včera před půl třetí odpoledne při střetu motocyklu a dvou osobních automobilů v Dubé na Českolipsku. U nehody zasahovali místní hasiči z Dubé, profesionální hasiči z České Lípy a v neposlední řadě jednotka z Tuhaně. Hasiči provedli protipožární opatření a do příjezdu záchranářů poskytli zraněnému první předlékařskou pomoc. Na místo dorazil i vrtulník Letecké záchranné služby, bohužel motorkář zraněním podlehl. Komunikace I/9 byla uzavřena a hasiči na žádost policie prováděli odklon dopravy z Dubé na Tuhaň a Zakšín.

Včera hasiči vyjížděli k dalším dvěma nehodám motorkářů. První z nich se odehrála v časných ranních hodinách. Motorkář ve Frýdlantu narazil do spadlého stromu a jeho stroj zůstal zaklíněný pod kmenem. Zraněného řidiče i spolujezdce odvezli záchranáři. Po zdokumentování místa události policií hasiči strom rozřezali a odklidili z komunikace. Bouralo se i na Jilemnicku, kde havaroval motocykl a osobní automobil. Jilemničtí hasiči k události vyjeli v 16 hodin. Jelikož došlo k úniku provozních kapalin, jednotka zasypala malé skvrny sorbentem a do příjezdu policie řídila dopravu.

K nehodám motorkářů byli hasiči voláni i v sobotu. Nad Železným Brodem v části obce Jirkov motorkář narazil do svodidel, přičemž došlo ke zranění spolujezdkyně. Profesionální hasiči z Tanvaldu spolupracovali se záchranáři při ošetření a pomohli s transportem do přivolaného vrtulníku. U motocyklu provedli protipožární opatření.

Sdílet