Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kroupy a déšť zasáhl Moravskoslezský kraj

Čtyřicet výjezdů mají na kontě hasiči v Moravskoslezském kraji od pondělních 15:00 hodin (22. 8. 2011) do půl sedmé večer kvůli přívalovým srážkám a někde i kroupám, které zasáhly Opavsko a část okresu Ostrava-město. Zatím jen dva výjezdy hlásili profesionální a dobrovolní hasiči z Karvinska, ale zde není vyloučeno večerní pokračování srážek.

Ilustrační foto

Zhruba desítka výjezdů na Opavsku a Ostravsku se týkala čerpání vody v ulicích a objektech a čištění kanalizace. Tři desítky se obvykle týkaly odstraňování spadlých a nahnutých stromů a větví. (Například v Bolaticích na Opavsku spadlo osm švestek, možná tak zde bude rychlejší sklizeň a více slivovice…)

Zatopeny byly (tradičně) například myší díry pod železničními mosty v Ostravě-Přívoze v ulici Mariánskohorské (čerpali hasiči z Radvanic a OK) a Hlučínské (čerpaly OK, tedy Ostravské kanalizace), podobná zpráva přišla z křižovatky Bohumínské a Muglinovské ulice, jelo se čerpat i na Prokešovo náměstí.

Z okresů Bruntál, Nový Jičín a Frýdek-Místek nebyl v pondělí odpoledne do tři čtvrtě na sedm hlášen žádný výjezd v souvislosti s přívalovými dešti a kroupami.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet