Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Berlíně hoří desítky luxusních aut

Neznámí žháři v noci na úterý zapálili jedenáct luxusních aut a sedm dalších jich poškodili, další zapalovali již několik nocí předtím. Policie po pachatelích žhářských útoků z Berlína zatím bezúspěšně pátrá, ale nevylučuje, že by mohli mít politický motiv. Informuje o tom TÝDEN.cz.

Ilustrační foto

Žháři měli spadeno výhradně na luxusní vozy. A obrovské škody stihli napáchat během jediné hodiny.

Svou noční pouť započali v Gotha-Alle, kde v 00:10 zapálili Audi A4 a BMW. Jen o dvě minuty později začalo hořet druhé BMW a také mercedes, které stály v ulici Reussallee. Žár byl tak velký, že plameny přeskočily i na vedle stojící Smart a poškodily i dvě auta, která stála na opačné straně ulice.

Ale tím řádění neskončilo. Už v 00:13 hořelo znovu, tentokrát v Altenburger Allee. A opět mercedes. Vzápětí poté začalo hořet další BMW a další mercedes, ale opět v jiné ulici.

Policie řádění ve Westendu a Charlottenburgu vyšetřují a pátrají po pachatelích. Nevylučují, že mohli mít politické motivy, což by v Německu nebylo nic výjimečného. Tvrdí, že každé druhé auto, které v Berlíně hoří, jde na účet politicky motivovaných pachatelů.

Odpovídalo by tomu i to, že noční řádění nebylo ojedinělé. V noci ze čtvrtka na pátek vzplála 4 auta, po víkendu dalších devět. Přitom letos už je v Berlíně podobných útoků dvakrát víc než za celý loňský rok.

Sdílet