Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

iDnes.cz: Hasiči poslali na kolegy policii, prý pochybili

Kvůli požáru rodinného domu v Lelekovicích na Brněnsku, při kterém letos v březnu zahynula starší žena, padlo trestní oznámení. Podle informací iDNES.cz je podali jihomoravští hasiči na velitele tamních dobrovolných hasičů a operátorku tísňové linky ze Zlína.

Ilustrační foto

O tom, proč profesionální hasiči trestní oznámení podali, nechce nikdo příliš mluvit. „Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje může jen potvrdit, že ve věci požáru rodinného domu 9. března 2011 v Lelekovicích podal trestní oznámení,“ sdělil šéf jihomoravských hasičů Jiří Pelikán.

„Vyšetřování případu stále probíhá, nepřísluší mi tedy do jeho skončení podávat v této věci jakékoliv další informace,“ dodal.

Žádné konkrétní informace nechce poskytovat ani jihomoravská policie, která se trestním oznámením zabývá. „Vyšetřování případu je v prvotní fázi,“ konstatoval pouze mluvčí Bohumil Malášek.

Pokračování článku na iDnes.cz: http://brno.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

„O případu víme a sledujeme jej. Do doby, než jej orgány činné v trestném řízení neuzavřou, se k němu ale nebudeme vyjadřovat,“ sdělila mluvčí Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru Ivana Svitáková. K možnosti, že by se ředitelství v případu nějak angažovalo, se nevyjádřila.


O požáru jsme psali v samostatném článku


Sdílet