Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči znovu pomáhali u událostí v dopravě

Dne 22. srpna 2011 ve 14:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Blišice na Kroměřížsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Koryčan. V rámci mezikrajské pomoci vyjela na místo také jednotka profesionálních hasičů z Kyjova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Š 120.

Třiaosmdesátiletý řidič osobního auta havaroval mimo silnici, kde se vozidlo převrátilo na bok. Při havárii utrpěl senior zranění. Prvotní hlášení o zaklínění a nutném vyprošťování se na místě nepotvrdilo.

Řidič se z vozu dostal ven sám a následně si ho do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby z Kyjova. Po prvotním ošetření byl pacient odvezen do nemocnice. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost komunikací. Po zadokumentování události policií bylo vozidlo převráceno zpět na kola a připraveno k odtažení.

K další pondělní dopravní nehodě na Kroměřížsku, u obce Horní Lapač, vyjížděli ve 13:45 hod. společně hasiči ze stanice Holešov i Zlín. Jednalo se o havárii osobního auta zn. Citroen Xara, ve kterém cestovala řidička a patnáctiletá dívka. Při havárii se obě zranily a obě byly převezeny po ošetření do nemocnice k další nezbytné péči. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a drobný únik provozních kapalin zlikvidovali sorbenty.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet