Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči u Starého Města hledali tonoucího

Dne 23. 8. 2011 v 19:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně topící se osoby u Starého Města.

Ilustrační foto

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma vozy a dvěma čluny, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tragickému úmrtí muže při koupání v přírodní nádrži.

V přírodní nádrži u Starého Města se koupala skupinka osob, když jeden z koupajících zmizel pod vodní hladinou. Oznámení na tísňovou linku hovořilo o možném utonutí „kluka“.

Hasiči byli na místě zásahu už za tři minuty po výjezdu ze stanice. U nádrže bylo potvrzeno, že se nepohřešuje žádný chlapec, ale třicetiletý cizinec. Ten se zde koupal s kamarádky, kteří se ho také asi deset minut snažili hledat.

Hasiči spustili na vodu čluny a začalo pátrání pomocí tyčí a záchytových vlečných háčků. Na místo byli povoláni policejní potápěči z Brna. Hasiči pokračovali v prohledávání až do příjezdu policistů, ale ani po více než dvou hodinách se jim nepodařilo na tělo narazit. Muž byl následně nalezen až potápěči, kteří ho vytáhli na břeh. U cizince byla konstatována smrt.

Během pár dnů jde už o druhý případ úmrtí při plavání v přírodním jezírku na území Zlínského kraje.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet