Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

KRADEZE.POZARY.cz: Vzniká databáze kradených věcí

Již nejedna hasičská zbrojnice se stala terčem zlodějů, kteří přidělali hasičům a jejich zřizovatelům spoustu starostí, připravili je o finance, vložené do techniky a mnohdy nadlouho snížili taktickou hodnotu jednotky, neboť zcizené věci nebylo vždy možné z finančních důvodů obratem nahradit.

V diskuzním fóru, založeném právě v důsledku zcizení věcí z hasičské zbrojnice, padl návrh na zřízení databáze těchto věcí, aby bylo do budoucna možné ověřit si, zda prostředky, které chce obec jednotce nakoupit tzv. „z druhé ruky“ nebyly ukradeny jinde.

Na POŽÁRECH.cz nebývá mnohdy od dobrých nápadů k jejich realizaci daleko, proto jsme se nápadu chytili a začínáme tvořit na českém internetu unikátní databázi zcizených prostředků požární ochrany, včetně možnosti v databázi vyhledávat podle výrobního či evidenčního čísla.

Databázi budeme spravovat na základě vašich údajů (předmět, jeho popis, výrobní či evidenční číslo, fotografie), které poskytnete buď na e-mail redakce nebo na kradeze@pozary.cz. V co nejkratším čase se pak informace o vámi uvedeném vybavení dostane všem.

Ačkoli je většinou fajn, když je někde co nejvíce informací, věřím, že v tomto případě budeme rádi, když toho na adrese http://kradeze.pozary.cz budeme evidovat co nejméně. S případným naplněním nám neváhejte pomoci, třeba se to bude hodit i vám…

Sdílet