Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Olomouckém kraji zachraňovali lidi i zvířata

Ke třem výjezdům, které byly označeny jako záchrana osob a zvířat, vyjížděli v průběhu středy 24. srpna 2011 profesionální hasiči v kraji.

Ilustrační foto

První událost byla oznámena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 11:34 hodin. Oznamovatelka volala, že v náhonu za ČSAD v Šumperku na ulici Žerotínova se topí srnka. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku, kteří když jeli k místu události potkali oznamovatelku, která jim řekla, že srnka přeplavala na druhou stranu náhonu a tam vyskočila z vody ven.

Druhou událost vyjížděli v 20:40 hodin likvidovat profesionální hasiči z Jeseníku do obce Skorošice. Na přívěsné plošině zůstal uvězněn muž ve výšce asi 15 m. Asi dvě hodiny se již vlastními silami pokoušel plošinu spustit zpět na zem, ale zřejmě díky technické závadě se to nepodařilo. Hasiči pomocí žebříku muže sundali.

Poslední událost se stala v Olomouci na Masarykově třídě v 21:42 hodin. Hlášeno bylo, že muž skočil z mostu do řeky Moravy. Když profesionální hasiči z olomoucké stanice přijeli na místo, muž již byl na břehu asi 100 m po proudu řeky. Hasiči okamžitě zahájili resuciaci a pokračovali v ní do příjezdu záchranné služby. Oživit muže se však již nepodařilo.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet