Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič rozpáral auto o stromy, zranil spolujezdce

Dne 25. 8. 2011 ve 20:17 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii auta u Rožnova pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem a jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Valašskou Bystřicí došlo k vážné havárii osobního auta zn. Seat Altea.

Mladý řidič nezvládl jízdu mírnou zatáčkou a ve velmi vysoké rychlosti havaroval mimo komunikaci. Tam postupně narazil do několika stromů a silně zdemoloval auto. Ve voze s ním utrpěl těžké zranění mladý spolujezdec.

Ze záchranářů na místo dorazili společně hasiči z Rožnova pod Radhoštěm a posádka zdravotnické záchranné služby, kterým to trvalo jen pár minut. Vozidlo bylo značně poškozeno, a tak hasiči na vyprošťování zraněných nemuseli použít speciální nářadí. Otevřeným prostorem zničené karoserie byli pacienti postupně předáni do péče lékaře.

Mladý spolujezdec utrpěl velmi vážné zranění a lékař nechal na místo povolal vrtulník letecké záchranné služby. Sanitním vozem byl mladík odvezen ke koupališti do Rožnova, kde profesionální hasiči nasvětlili výkonnými agregáty parkoviště na přistání vrtulníku. Po doletu byl pacient naložen a transportován do Ostravy.

Pro zraněného řidiče přijela druhá posádka zdravotníků, která ho odvezla do nemocnice k další nezbytné péči a vyšetření. Zranění u řidiče nebylo kvalifikováno jako vážné.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a únik provozních kapalin byl zlikvidován sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla vozovka zcela uzavřena. Odklízení následků těžké havárie trvalo několik hodin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet