Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Žďársku hořel stoh i zemědělská technika

Škodu ve výši 105.000 Kč za sebou zanechal včerejší požár stohu a zemědělské techniky na poli u obce Březí na Žďársku. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Příčinou požáru byla technická závada na nakladači.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 16:07 hod a na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů.

K požáru došlo při nakládání slámy. Požár zachvátil stoh balíkované slámy na ploše přibližně 70 × 15 m a zemědělskou techniku – traktory Zetor 6911 a Zetor 6718, nakladač a stlací vůz. Hasiči nasadili na likvidaci požáru zemědělské techniky několik vodních proudů. V 17:19 hod se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Stoh byl ponechán kontrolovaně vyhořet. V 18:00 hod byly jednotky odeslány zpět na své základny. Na místě byla ponechána pouze místní jednotka sboru dobrovolných hasičů, která prováděla dohled nad požářištěm.

U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Osové Bitýšky, Křižanova a Březí.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet