Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po střetu čtyř vozidel u Uherského Hradiště

Dne 26. 8. 2011 v 11:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Kunovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/50 a silničním obchvatu města Uherské Hradiště došlo ke střetu tří osobních aut zn. Ford Sierra, Opel Astra a Škoda Fabia, a jednoho nákladního vozu zn. MAN.

Podle svědků jel řidič prvního osobního auta zn. Ford s přívěsným vozíkem a nákladem palet i desek. Při jízdě se mu údajně vozík rozkýval, jízdu nezvládl a po nárazu do svodidel se odrazil do protisměru a do dalších vozidel. Postupně narazil do dvou osobních aut a jednoho nákladního vozu.

Při nehodě došlo k zablokování hlavního silničního tahu a ke zranění řidiče fordu. Pacienta si do své péče převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby, která ho po ošetření odvezla do nemocnice. Všichni pasažéři se dostali z vraků aut ven a hasiči nemuseli z osob nikoho vyprošťovat.

Během průzkumu hasiči nalezli ve fordu zaklíněného psa, a to mezi dvěřmi a sedadlem. Pes jevil stále známky života, a proto se hasiči ihned pustili do vyprošťování. Za pomoci speciální vyprošťovací techniky se podařilo uvolnit sevření kolem zvířete a pes byl vytažen. Následně byl předán strážníkům, kteří psa odvezli na vyšetření.

Nehodou byly vozy poškozeny a došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči vozovku očistili a zasypali sorbenty. Doprava na hlavním tahu byla odkláněna na objízdné trasy policií. Odstraňování následků nehody a vraků trvalo několik hodin. Na odvoz dřeva, desek a palet byl povolán nákladní vůz hasičů.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet