Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář při srážce zemřel, stroj shořel

Řidič motocyklu dnes zemřel při srážce s kamionem na silnici I/43 u Bořitova na Blanensku. Po střetu vypukl požár.

Ilustrační foto

Nehoda byla ohlášena v 11.59 hodin, na místo jako první dorazili dobrovolní hasiči z Lysic a vzápětí profesionální jednotky z Boskovic a Kunštátu. Jednalo se o čelní srážku motocyklu s tahačem Renault Premium. Motorkář, jehož totožnost zjišťují policisté, při nehodě zemřel, 37letý řidič kamionu zraněn nebyl. Motocykl, který po nárazu i s řidičem skončil v příkopu u silnice, začal hořet, oheň zachvátil také tahač. Požár pomocí ručního přístroje před příjezdem požárních jednotek hasil řidič kamionu. Hasiči oheň pomocí vysokotlakého proudu za několik minut dostali pod kontrolu a ve 12.13 hodin zlikvidovali.

U kamionu hasiči odpojili baterii a na silnici sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření a zadokumentování nehody se také postarají o úklid povrchu vozovky a další likvidační práce. Frekventovaná silnice I/43 byla kvůli šetření a odstraňování následků nehody uzavřena a policisté provoz odklánějí po místních komunikacích.

Požár, který vznikl v důsledku nehody, motocykl zničil, tahač poškodil částečně. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 320 tisíc korun, z toho 70 tisíc na motocyklu dosud nezjištěného typu, a 250 tisíc korun na tahači Renault Premium.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet