Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autobusu s dětmi u Otrokovic

Fne 26. 8. 2011 v 15:38 hod. byli hasiči informováni o požáru autobusu u Otrokovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Otrokovic s další cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na rychlostní komunikaci R55 došlo k požáru autobusu.

Za jízdy došlo k požáru části autobusu. Řidič ihned zastavil u krajnice a snažil se požár hasit pomocí přenosného hasicího přístroje a částečně tak lokalizoval plameny. Autobus ihned po zastavení opustilo asi pětatřicet osob, mezi nimiž bylo asi třicet dětí.

Hasiči z Otrokovic přijeli za osm minut a okamžitě zahájili hasební útok s cílem rychle lokalizovat ohnisko požáru. To se podařilo během následujících minut a bylo zabráněno dalšímu rozhoření nebo rozšíření požáru.

Velitel zásahu z místa potvrdil, že několik dětí bylo vystaveno nebezpečnému kouři a na místo nechal preventivně povolat posádku zdravotnické záchranné služby k prohlídce dětí. Zároveň si vyžádal dovoz dostatečné zásoby tekutin pro děti, které zůstaly na přímém slunci u silnice.

16:17
Na místo přijela posádka zdravotnické záchranné služby, která začala děti prohlížet. Jednalo se o děti vracející se z letního tábora do Olomouce.

16:30
Po prohlídce dětí nechal lékař dvě z nich odvézt do nemocnice k preventivnímu vyšetření po nadýchání nebezpečných zplodin hoření. Zbytek dětí nadále zůstává s pedagogy na místě, kde je jim poskytováno občerstvení a zajišťuje se náhradní přeprava.

17:00
Velitel zásahu nechal děti přesunout do nedalekého remízku u rychlostní komunikace, kde je stín a je možné se chránit před silným sluncem. Nadále jsou děti občerstvovány a je očekáván příjezd náhradního autobusu, který už pro děti vyjel. Nápoje pro děti poskytl starosta obce Tlumačov a na místo je přivezl velicí důstojník směny ze Zlína.

17:30
Na místě je náhradní autobus. Děti se připravují k odjezdu z místa požáru. Vyšetřovatel hasičů ze Zlína stanovil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu a škoda byla odhadnuta asi na 10.000 Kč.

Sdílet