Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náročný pátek a sobota v České Třebové

Přinášíme přehled zásahů, které v průběhu pátku a soboty likvidovaly jednotky SDH a HZS SŽDC z České Třebové.

Zásahy JPO II JSDHO Česká Třebová:

26. 8. 2011 v 15:52 hod., obec Semanín, požár pole.

Jednotka vyjela vozem CAS 24 L 101 v počtu 1+3 a DA 18 Daewo Avia v počtu 1+1 na žádost KOPIS PCE. Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že se na místě již zasahovaly JPO z CPS HZS Ústí nad Orlicí s jedním vozidlem CAS 24 a JSDHO Č.T.–Parník s vozem CAS 32 T 148 a DA TAZ 1500. Jednalo se o požár polního porostu po pádu jednoho drátu VN (ovládací vodič) o rozloze cca 50 × 70 metrů. Likvidace byla provedena pomoci jednoho proudu C z vozidla CAS 32 a dvou vysokotlaků z vozidel CAS 24. Na místě zasahoval i PČR OOD Česká Třebová. Zásah se obešel beze škody a bez zranění.

26. 8. 2011 v 16:45 hod., Česká Třebová, ul.Cechovní, technická pomoc.

Jednotka vyjela vozem DA 18 Daewo Avia v počtu 1+3. Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu provedla likvidaci bodavého hmyzu pomocí včelařské kukly, speciálního spreje a dvou dílů nastavovacího žebříku. Zásah se obešel beze škody a bez zranění.

26. 8. 2011 v 20:10 hod., Česká Třebová, ul.Lidická, technická pomoc.

Jednotka vyjela vozem DA 18 Daewo Avia v počtu 1+3. Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že se jedná o mláďata koťat zalezlá pod střechou. Pro vylákání koťat bylo použito mokré hadry, koštěte, kočičí stravy a matky koťat. Nakonec bylo provedeno sundání jednoho koťátka pomocí dvou dílů nastavovacího žebříku a ochranných pomůcek. Zásah se obešel beze škody a bez zranění.

27. 8. 2011 v 10:45 hod., Česká Třebová, sídliště Borek, technická pomoc.

Jednotka vyjela vozem DA Daewo Avia v počtu 1+3. Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu provedla likvidaci bodavého hmyzu pomocí včelařské kukly, speciálního spreje a dvou dílů nastavovacího žebříku. Zásah se obešel beze škody a bez zranění.

Sobotní zásahy JPO HZSP SŽDC Česká Třebová:

27. 8. 2011 v 12:03 hod., žst.Bludov, ostatní pomoc.

Jednotka vyjela vozem VEA – L3 Nissan X-Trail v počtu 1+RIBŽD ČD. Jednotka provedla odvoz inspektora na místo MU a šetření této události: projetí návěstidla nákladním vlakem.

27. 8. 2011 v 12:51 hod., Česká Třebová, ul.Semanínská, planý poplach.

Jednotka vyjela vozem CAS 24 L 101 v počtu 1+3 na žádost KOPIS PCE k nahlášenému uzamčenému bytu s následným požárem plynového sporáku. Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že se jedná o planý poplach. Na místě provedla kontrolu všech bytových jednotek v panelovém domě a poté se vrátila zpět na základnu. Hasiči z CPS HZS Ústí nad Orlicí byly odvoláni při jízdě na místo MU KOPISem PaK.

27. 8. 2011 v 14:36 hod., zast.Rybná nad Zdobnicí, technická pomoc.

Jednotka vyjela vozem RZA – L 3 R počtu 1+1 na žádost OPIS Rychnov nad Kněžnou. Bylo nahlášeno sršní hnízdo na cyklistickém kole a v dřevěné čekárny na žel.zastávce. Po rodinném výletě, kdy chlapec opřel kolo o čekárnu pravděpodobně došlo k podráždění sršního hnízda uvnitř čekárny. Chlapec byl zasažen asi třemi žihadly a byl odvezen záchranáři ZZS. Po příjezdu naší jednotky bylo už na místě pouze kolo opřené o čekárnu, které bylo obalené sršni. Jednotka provedla odstranění hnízda pomocí speciálního vysavače, spreje a ochranných pomůcek. Po příjezdu majitele mu bylo kolo předáno. Zbytek sršního hnízda z boudy bylo odstraněno pomocí speciálního spreje, vysavače a ochranných pomůcek.

Michal Janza
HZSP SŽDC Česká Třebová
JSDHO JPO II Česká Třebová

Sdílet