Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny rychle zničily takřka celý vůz

Dne 27. 8. 2011 ve 12:41 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Zubří.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma vozy a jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní komunikaci I/35, u obce Zubří, došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š Felicia.

Požár vznikl za jízdy ve spodní části auta a řidiči se podařilo včas zastavit u krajnice a s posádkou vystoupit. Na hašení se snažili nejdříve použít přenosný hasicí přístroj, který jim poskytl další ochotný řidič, ale to nestačilo. Požár začal sílit a na místo byli přivoláni hasiči.

Jako první na místo dorazil vůz Jeep profesionálů z Valašského Meziříčí, a to už za šest minut po výjezdu ze stanice. Kolegové z Rožnova pod Radhoštěm byli při jízdě odvoláni k dalšímu požáru v průmyslové firmě v Rožnově p. Radhoštěm, kde hořelo filtrační zařízení.

Už při příjezdu byl z dálky vidět rozsáhlý požár, který zasáhl takřka celý vůz. Hasiči rozvinuli vodní vedení a požár se podařilo postupně lokalizovat i uhasit. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Po dobu zásahu byla hlavní komunikace zcela uzavřena a následně řízena kyvadlově hlídkou policie.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl příběh o jízdě a vzniku požáru. Vyšetřování ukázalo na technickou závadu a způsobená škoda byla odhadnuta na 25.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet