Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě dvou vozidel zemřela řidička

Šestatřicetiletá řidička osobního auta dnes zemřela při nehodě dvou vozidel na silnici u Rakvic na Břeclavsku.

Na silnici č. 425 z Břeclavi do Hustopečí u odbočky na Rakvice se střetla vozidla Fiat Stilo a Volha GAZ 24. Ve Fiatu Stilo, který po nárazu srazil reklamní poutač a skončil mimo vozovku převrácený na střechu, byla zraněná 36letá řidička a její 42letá spolujezdkyně. Ve vozidle Volha, které se zastavilo až za křižovatkou, byl zraněn 64letý řidič.

Obě vážně zraněné ženy z fiatu vytáhli okolo projíždějící motorkáři. Řidičku, která nejevila známky života, se snažili resuscitovat. V oživování ženy vzápětí pokračovali také hasiči a zdravotníci. Lékař ZZS ale konstatoval, že žena nehodu nepřežila.

Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince přijali v 11.14 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice v Hustopečích. Po příjezdu se kromě oživování řidičky fiatu soustředili také na první pomoc její zraněné spolujezdkyni a zraněnému řidiči volhy. Ten byl ve vozidle zaklíněn a hasiči museli k jeho vyproštění hydraulickým nářadím odstranit levé boční dveře. Zdravotníkům hasiči také pomohli zraněné naložit do sanitek k odvozu do nemocnice.

Obě havarovaná vozidla hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterie. Na vozovce sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči v rámci likvidačních prací uklidili povrch vozovky. Vozidlo fiat přetočili zpátky na kola a pomohli ho naložit o k odtahu.

Na silnici č. 425 byl po dobu šetření a odstraňování následků nehody omezen provoz do jednoho jízdního pruhu a dopravu usměrňovali policisté.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet