Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendové nehody motorkářů na Královéhradecku

Jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje od pátku 26. do neděle 28. srpna zasahovaly u 52 událostí. Z tohoto počtu hasiči pomáhali u 15 dopravních nehod, které si vyžádaly tři lidské životy a čtrnáct zraněných.

Zraněného motorkáře přepravil do nemocnice vrtulník

K vážné dopravní nehodě došlo v pátek 26. srpna 2011 odpoledne u Horní Nové Vsi na Jičínsku, kde se srazilo osobní vozidlo s motocyklem. Na místo v 16:42 hodin vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky, záchranáři pozemní a letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje a Policie ČR. Při příjezdu hasičů na místo byli oba řidiči v péči záchranné služby. Sedmadvacetiletý řidič motocyklu Honda byl po nezbytném ošetření letecky transportován do královéhradecké nemocnice, dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla byl převezen do nemocnice v Jičíně. Hasiči zabezpečili vozidlo i motorku proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nová Paka)

Nehoda tří vozidel si vyžádala lidský život a několik zraněných

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky byli v sobotu 27. srpna 2011 v podvečer přivoláni k vážné dopravní nehodě tří osobních vozidel u obce Samšina na Jičínsku. Na místo vzlétly dva vrtulníky Letecké záchranné služby z Hradce Králové a Liberce a celkem tři pozemní posádky záchranné služby z Jičína a Nové Paky.

Devatenáctiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Golf se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Felície a dále se Škodou Octavia. Čtyřiapadesátiletý řidič Škody Felície na místě zemřel. Spolujezdkyně z felície a řidička Škody Octavia byly letecky transportovány do nemocnic v Hradci Králové a Liberci. Řidič, dva spolujezdci z Golfu a další spolujezdkyně ze škodovky byli převezeni do nemocnice v Jičíně. Zasahující hasiči pomáhali záchranné službě s ošetřením zraněných osob a jejich transportem do vrtulníků a sanitních vozů. Zároveň zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR provedli úklid vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Motorkářka narazila do odbočujícího vozidla

Těžká zranění hlavy utrpěla dvaačtyřicetiletá řidička motocyklu, která v pátek 26. srpna 2011 večer narazila do zadní části odbočujícího vozidla v Novém Městě na Hradecku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 20:18 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou.

Žena jedoucí na motocyklu zn. Honda Shadow narazila zezadu do osobního vozidla Škoda Felície, které odbočovalo doleva. Řidička po pádu utrpěla velmi vážná zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice v Hradci Králové. Devatenáctiletý řidič osobního vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření zraněné řidičky a pomohli s jejím transportem do vrtulníku. Zabezpečili motocykl proti požáru a uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

Motorkář zemřel po srážce s osobním vozidlem

K tragické dopravní nehodě došlo v sobotu 27. srpna 2011 odpoledne v ulici Dr. A. Hejny v Úpici na Trutnovsku. Na výjezdu z Úpice směrem na Trutnov došlo ke střetu motocyklu Suzuki s osobním vozidlem Škoda Felície. Na místo ve 14:29 hodin vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice. Ti prováděli až do příjezdu záchranářů resuscitaci těžce zraněného řidiče motorky. Přes veškerou snahu hasičů a následně i záchranářů třiatřicetiletý muž na místě zemřel. Hasiči provedli protipožární opatření a po zadokumentování události Policií ČR očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Úpice)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet