Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda čytř osobáků a náklaďáku

K vážné dopravní nehodě došlo dne 26. 8. 2011 ve 23. hod. na silnici 1/38, na křižovatce u obce Čistá u Maldé Boleslavi.

Na místo byly vyslány jednotky HZS ze stanice Bělá pod Bezdězem s technikou CAS 15 Mercedes a ze stanice Mladá Boleslav s CAS 27 Scania a TA Jeep. Na místo také vyjel vyšetřovatel požárů za účelem fotodokumentace.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo k vážné dopravní nehodě čtyř osobních automobilů a jednoho tahače s návěsem. Navíc bylo zjištěno, že ve vozidle Škoda Octavia je zaklíněná zraněná řidička. Jednotka PO provedla za asistence ZZS vyproštění zraněné řidičky a její naložení do vozidla ZZS. Ve voze VW Vento, které bylo zdemolované a odhozené na kraji silnice, cestoval řidič, který s pomocí okolních řidičů vylezl ze zcela zdemolovaného vozu sám. Kamion byl havarovaný na přední část, kdy došlo k úniku chladicí kapaliny.

Jednotky PO dále provedly PPO o všech havarovaných vozidel a ve spolupráci s P ČR prováděly řízení, resp. zastavení dopravy v obou směrech. Vzhledem k závažnosti zranění byl na místo přivolán vrtulník, který odvezl zraněnou ženu do nemocnice.

Během vyšetřování nehody bylo zjištěno, že řidič červeného vozu VW by měl mít uvnitř vozu střelnou zbraň, jednotky PO proto na pokyn P ČR vozidlo prohledaly. Vzhledem ke značně zdeformované karoserii vozu bylo nutné část vozu rozstříhat hydraulickým nářadím. Zbraň nakonec nalezena nebyla.

Po zadokumentování nehody Policií ČR byla vozidla postupně odklizena a vozovka zprůjezdněna.

por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav

Sdílet