Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodové události v dopravě zaměstnávají hasiče každý den

V noci ze středy na čtvrtek vyjížděli profesionální hasiči ze Zlína na dvě hlášené dopravní nehody v centru Zlína. Obě nehody se staly na stejné křižovatce.

1. 9. 2011 v 03:30

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína byla vyslána na hlášenou dopravní nehodu v centru Zlína, kde se střetlo osobní auto zn. Š Fabia combi s dodávkou převážející pečivo.

Po vzájemném střetu obou vozů došlo k zablokování komunikací a k úniku provozních kapalin. Hasiči zajistili vraky aut proti případnému požáru a znečištěnou vozovku zasypali sorbenty. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a místo bylo předáno policii. O události jsme informovali také zástupce správce komunikace k dalšímu očištění důležité křižovatky.

31. 8. 2011 ve 22:19

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína byla vyslána na hlášenou dopravní nehodu v centru Zlína, kde se střetla dvě osobní auta zn. Seat (E) a Ford (CZ).

Po vzájemném střetu dvou osobních aut v prostoru křižovatky došlo celkem u tří osob ke zranění. Těžké zranění utrpěla řidička fordu, lehčí zranění pak její spolujezdkyně a také spolujezdec z druhého auta. Zraněné si do své péče převzal lékař zdravotnické záchranné služby, který jim poskytl nezbytnou pomoc a u dvou žen i odvoz do nemocnice. Hasiči zajistili vraky aut proti požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbentem. Doprava byla regulována a místo bylo následně předáno policii.

Během posledního srpnového dne vyjížděli hasiči na pomoc po dopravních nehodách a haváriích i na jiných místech kraje. Hasiči tak zasahovali např. u Otrokovic, Kunovic nebo u Valašského Meziříčí.

31. 8. 2011 v 15:35

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela na pomoc po hlášené havárii osobního auta zn. Toyota, a to na silnici mezi obcí Otrokovice a Tlumačov.

Řidič nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo komunikace, kde se vůz převrátil na střechu. Řidič neutrpěl žádné zranění a z vozidla se dostal ven. Hasiči zabezpečili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Do příjezdu hlídky policie jsme také řídili dopravu.

Lékař posádky zdravotnické záchranné služby řidiče vyšetřil a konstatoval, že nebyl zraněn. Po zadokumentování havárie převrátili hasiči auto zpět na kola a pomohli s úklidem vozovky.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet