Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auta hoří všude

Tři požáry automobilů, dva z Prahy a jeden ze Zlínského kraje.

Dne 12. 2. 2006 v 17:49 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Kroměříži. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem, kterou později posílilo druhé výjezdové vozidlo. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Květné zahrady došlo k požáru osobního auta zn. Š 130, s provozem na LPG. Už při příjezdu hasičů byla zadní část vozu v plamenech. Při požáru v motorovém prostoru došlo k poškození přívodu plynu, který unikal a podporoval hoření. Unikající plyn nechali hasiči pod dozorem vyhořet, přičemž současně byly ochlazovány zbylé části vozu proti poškození a hlavně tlaková nádrž na plyn. Kontrolovaným vyhořením plynu z tlakové nádoby nedošlo k rozšíření požáru na kabinu a přední část auta. Vyhoření plynové náplně trvalo asi dvanáct minut.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Mladý řidič uvedl, že motor při jízdě nepracoval dobře a když projížděl ulicí kolem Květné zahrady, tak si všiml hořící stopy za autem. S vozidlem zastavil u krajnice, vystoupil a požár se rozhořel naplno. Způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivovém systému vozu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
/////////////­////////////////////////­////////////////////////­////////////////////////­////////////////////////­//

13. 2. 2006, 07:49 hod.
Jednotka HZS Praha byla vyslána na Barrandovský most v Praze 4 k požáru motorové části osobního automobilu Toyota. Hasiči požár likvidovali za pomoci tlakové vody. Příčina požáru je v šetření.
/////////////­////////////////////////­////////////////////////­////////////////////////­////////////////////////­//

13. 2. 2006, 15:12 hod.
Příslušníci jednotky HZS Praha likvidovali pomocí tlakové vody a pěnidla požár motorového prostoru osobního automobilu VW Pasat u ČS Aral v Praze 5, Plzeňské ulici. Požárem byly poškozeny zejména plastové a pryžové součásti motoru, přední část vozidla a kapota motoru.

Foto: Milan Pacík a HZS Zlínského kraje
Sdílet