Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krajské kolo soutěže ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel

Vítězstvím soutěžního družstva Požární stanice Ústí nad Labem skončilo dnes (7.9. 2011) krajské kolo soutěže ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, které pořádal Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje. Druhé skončilo družstvo Územního odboru Most a třetí se umístil Územní odbor Chomutov. Vítěz postupuje do celorepubliko­vého kola.

Další pořadí: 4. Územní odbor Žatec, 5. Územní odbor Teplice, 6. Územní odbor Děčín a 7. Územní odbor Litoměřice.

Vyprošťování 2011 Litoměřice Soutěž se konala na Výstavišti Zahrady Čech v Litoměřicích. Hostitelský, litoměřický územní odbor měl tedy trochu smůlu, že skončil na posledním místě, ale soutěž je v posledních letech tak vyrovnaná, že mezi prvním a posledním umístěným jsou minimální rozdíly. Počasí letos krajskému kolu příliš nepřálo, bylo deštivo, ale i přesto přišlo mnoho diváků a to zejména z okolních škol. Hasiči jsou zvyklí zasahovat za každého počasí.

Vyprošťování 2011 Litoměřice V soutěži se hodnotí bezpečné a efektivní vyproštění zraněných osob z havarovaného vozidla za použití požární techniky a věcných prostředků požární ochrany, nářadí používaného v jednotkách požární ochrany, za použití taktických a odborných postupů dle současného poznání a předpisů. Součástí vyproštění zraněných osob je také poskytnutí předlékařské pomoci odpovídající jejich zranění, transport zraněných osob na místo simulující vozidlo zdravotnické záchranné služby a jejich předání rozhodčímu určenému k hodnocení oblasti předlékařské pomoci.

Foto: HZS ÚLK a Jan Linaj

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet