Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den s Igráčkem v Praze

Poslední prázdninový den proběhl v pražských Žlutých lázních Den s Igráčkem. Akce se vydařila, její návštěvnost byla vysoká, pro děti a jejich rodiče, neplatící vstupné, zde byl připraven atraktivní program včetně ukázek práce hasičů, státní i městské police, popelářů apod., provázený všudypřítomnou plastovou postavičkou legendárního Igráčka.

Jeho portfolio variant, zobrazující všemožné profese, bylo včera doplněno mimo jiné i o postavičku hasiče, která na návštěvníky číhala opravdu všude a to hned ve třech provedeních. První je jen samotná figurka a drobné příslušenství, jak si ho ještě mnozí z nás pamatují, druhý Igráček hasič má k dispozici i malou služebnu a třetí provedení, v něm disponuje Igráček hasič i požárním automobilem.

Základní provedení hasiče se od svého, již historického předchůdce odlišuje barvou uniformy, doplněnou o pruhy a nápis HASIČI na zádech, dále nemá opasek. Přilba zůstala stejná, na obličej přibyl nos. Varianta hasiče se služebnou vypadá stejně, jako základní model figurky, jen v obličeji se liší, neb má namalovanou bradku.

Rozdíly starého a nového Igráčka můžete porovnat na konci galerie tohoto článku.

Na našem webu naleznete v nejbližší době, jak je anoncováno na kartičkách, co jsou umístěny v každém balení Igráčka a představující jednotlivé profese, ke stažení tapety s figurkou varianty hasič.

Redakce serveru POŽÁRY.cz úzce spolupracovla na profesních karičkách varianty hasič s výrobcem Igráčka, firmou EFKO.

Foto: -map-

Sdílet