Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda autobusu a dalších tří aut

Jednoho těžce zraněného člověka – řidiče autobusu z Liberecka – a dva lehce zraněné cestující autobusu – si vyžádala dopravní nehoda v Ostravě v Plzeňské ulici, která se stala dnes kolem půl šesté večer v blízkosti restaurace Dakota.

Podle dostupných informací se nejprve čelně střetl „nákupní“ autobus s nákladním autem. Autobus vezl tři desítky lidí z Ostravska a Opavska z jednodenní návštěvy Čech, spojené se společným obědem a tradičními obchodními nabídkami. K nehodě se přidala ještě terénní Toyota a dodávkový autobus. Žádný další cestující však nebyl zraněn.

Na místo vyjely dvě jednotky HZS Moravskoslezského kraje z Ostravy, stanice Hrabůvka a Zábřeh. Hasiči museli vyprostit zraněného řidiče a zachytit únik náplně chladiče motoru autobusu. Protože dopravní firma z České Lípy nebyla schopna zajistit náhradní autobus, pro cestující z autobusu byl vypraven hasičský autobus ze stanice Ostrava-Zábřeh, který je rozvážel do domovů.

Řidiče autobusu s otevřenou tříštivou zlomeninou bérce odvezla Zdravotnická záchranná služba zřejmě do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, další tři lehce zranění cestující z autobusu tam patrně jeli na kontrolu a pozorování.
Sdílet