Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nouzové přistání se nepovedlo

Dnes vpodvečer kolem čtvrt na šest bylo operační středisko hasičů v Novém Jičíně informováno o havárii dvoumístného vrtulníku, typ Robinson R-22 Beta 2. Pilot stroje, který patří firmě Nisa Air z Liberce, letěl z Kroměříže do Vyškova.

Pravděpodobná příčina je snížení otáček motoru, proto šel pilot na nouzové přistání, které nezvládl. Stroj dopadl na pole mezi obcemi Jičina a Palačov na Novojičínsku zhruba 150 metrů od silnice I/48 mezi Novým Jičínem a Hranicemi. Vrtulník je poškozen, pilot a spolucestující naštěstí vyvázli bez zranění. Z vrtulníku, který se na poli vyhnul sloupu vysílače mobilního operátora, vytekly 2 litry paliva.

Na místo ihned vyjely tři vozy Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, stanice Nový Jičín. Hasiči upřesnili ve spolupráci s Policií ČR místo nehody, odčerpali zbylé provozní kapaliny, zajistili stroj proti požáru a ošetřili místo havárie sorbentem. Pak místo nasvětlili.
Minimálně posádka jednoho hasičského vozu teď bude čekat na leteckou inspekci, která má přijet kolem 22. hodiny a bude vyšetřovat příčiny nouzového přistání a nehody.
Sdílet