Sobota 27. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Resuscitace nebyla úspěšná

Vážná dopravní nehoda se stala ve čtvrtek večer na silnici č. 21 u obce Dolní Žandov. Téměř na stejném místě záchranáři zasahovali také ve středu večer.

Srážka osobního auta s motorkou skončila smrtí motorkáře. Nehoda se stala na silnici I/21 u obce Dolní Žandov. Dobrovolní hasiči ze Žandova po příjezdu na místo začali zraněného motorkáře resuscitovat, pomoc mu nedokázala ani posádka záchranné služby.

Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární zabezpečení. Řidič osobního auta utrpěl silný šok, hasiči tak povolali i svého psychologa. Řidiči i příbuzným mrtvého motorkáře poskytl odbornou péči příslušník ze stanice Mariánské Lázně, který je členem posttraumatického intervenčního týmu.

Psycholog hasičů, který v tu dobu pomáhal při komunikaci se sebevrahem na přehradě Skalka v Chebu, po příjezdu k nehodě v odborné péči pokračoval. Hasiči asistovali u vytažení auta na silnici a provedli závěrečný úklid vozovky. Silnice byla tři hodiny uzavřena.

Téměř na stejném místě záchranáři zasahovali také o den dříve při dopravní nehod jednoho osobního auta. To skončilo mimo silnici na střeše. Zraněnou řidičku převezla sanitka záchranné služby, hasiči zajistili místo nehody, protipožární zabezpečení a likvidaci úniku provozních kapalin.

Zasahující jednotky:

  • JSDH Dolní Žandov (CAS 24 Š706)
  • HZS Mariánské Lázně (CAS 20 Man)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet