Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Garáž možným cílem neznámého žháře

Dne 3. 9. 2011 ve 13:03 hod. byli hasiči informováni o požáru garáže ve Zlíně, Přílukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka městských hasičů ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru garáže u rodinného domu.

Majitelé se snažili nejdříve požár hasit pomocí přenosných hasicích přístrojů, ale na likvidaci už rozsáhlého a sílícího požáru to nestačilo. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Hasiči byli na místě požáru už za dvě minuty po výjezdu z nedaleké stanice. Velitel zásahu potvrdil už rozvinut požár, který zasáhl celý vnitřní prostor garáže. Bleskově bylo rozvinuto vodní vedení a požár byl lokalizován po několika minutách. Při zásahu bylo snahou hasičů především zabránit rozšíření plamenů z garáže do prostorů rodinného domu. Požár byl zastaven v momentě, kdy už prohořely průchozí dveře.

Požár byl po lokalizaci následně uhašen. Zakouřené prostory rodinného domu byly postupně odvětrány. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Požár zničil vybavení garáže a nejméně jedno motorové vozidlo.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo na možné nevyloučené jednání neznámé osoby a případ je tak nadále ve společném šetření hasičů a policie. V otevřené a přístupné garáži byla požárem zničena motorová dětská čtyřkolka a další vybavení. Požárem způsobená škoda byla majitelem odhadnuta na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 200 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet