Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu tří vozidel byl zraněn motorkář

Dne 4. 9. 2011 v 18:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě ve Zlíně, Vršavě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u točny trolejbusů došlo k vážné dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozy zn. VW Golf a VW Passat, a motocyklem zn. Yamaha Fazer.

Po vzájemném střetu motorky a dvou osobních aut došlo ke zranění motorkáře. Nehoda zablokovala důležitou komunikaci na okraji města a způsobila následné dopravní komplikace.

Jako první na místo dorazila posádka zdravotnické záchranné služby, která se ujala zraněného motorkáře. Po příjezdu hasičů rozhodl velitel zásahu vyznačil nehodu kužely a věnovat se ostatním účastníkům silničního provozu i nehody. V jednom z vozidel cestovala mladá rodina se svou dvouletou holčičkou. Dítěti hasiči věnovali svého plyšového maskota dráčka Záchranáčka, ženě byla poskytnuta posttraumatická intervenční péče. Rozrušení prožila také matka motorkáře, které hasiči rovněž poskytli útěchu na místě nehody. Zraněný motocyklista byl odvezen do nemocnice.

Do příjezdu hlídek státní i městské policie museli hasiči řídit dopravu. Kolony se tvořily z obou stran a následně musela být doprava odkloněna na objízdné trasy. Při vyšetřování nehody pomohli hasiči také s nasvětlením události výkonnými agregáty. Dopravní omezení trvalo několik hodin. Vraky aut a motocykl byly zajištěny proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet