Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výroční schůze SDH Hřebeč

Shrnutí činnosti hasičů za rok 2005.

Dne 17. 2. 2006 se konala za účasti zástupce vedení HZS Stč. kraje se sídlem v Kladně – náměstka ředitele pro úsek IZS a operační řízení kpt. Ing. Šárky Veselé, představitelů OÚ Hřebeč a dalších hostů v sále hřebečské hospody Výroční schůze Sboru dobrovolných hasičů obce Hřebeč, který bude v letošním roce slavit 102 let od svého založení. Hlavní slovo měl velitel Jan Šilhán, který nejprve shrnul činnost hasičů za uplynulý rok 2005, poté všem zúčastněným poděkoval za pomoc a odvedenou práci.

Krom různých činností pro obec měla jednotka SDH Hřebeč – kat. JPO III – v roce 2005 celkem 54 případů – z toho bylo 44 výjezdů k požárům, 6 zásahů technického charakteru, 3 plané poplachy a 1 taktické cvičení. Nejvíc výjezdů bylo v měsíci květnu, celkem 12. Na ,,trojku,, je to vcelku zajímavé číslo.

Mimo výjezdy a ostatní aktivity se loni sbor zúčastnil se svým zásahovým vozidlem CAS 32 – Tatra 148 také soutěže ,,Nejhezčí hasičský automobil,, pořádanou naším webem Požáry.cz, ve které se umístil ve své kategorii na velmi pěkném druhém místě, což je mimo jiné i dobrá reprezentace obce Hřebeč. A právě díky tomuto umístění byl také pozván ke statické ukázce požárních vozidel v rámci soutěže IRON FIREMAN 2005. Jejich Tatra je opravdu skvělá, v loňském roce byla provedena její další úprava, de facto se hlavně svépomocí vylepšuje neustále. Kromě cisterny SDH ještě vlastní DA Avia a mikrobus Renault. Všichni členové sboru i jednotky jsou pro svou práci nadšeni, což je právě vidět na perfektně udržované technice. Velitel Jan Šilhán je na své hasiče velmi pyšný. On sám je víc než nadšenec – je to hasič z povolání, konkrétně velitel PS Stochov HZS Stč. kraje (právě stochovská Scania byla oponentem Tatře Terrno při našich loňských testech). Mezi členy SDH je kromě kpt. Jana Šilhána samozřejmě i několik dalších hasičů z povolání.

Za web Požáry.cz jsem byl na slavnostní schůzi pozván a ze vstřebaných dojmů musím jen konstatovat, kéž by se všem SDH dařilo alespoň stejně tak jako hřebečským. Po ukončení schůze následovala zábava, kterou přímo skvěle doplnila živá hudba. Zejména hra na pilu byla uchvacující. Takže díky za pozvání, přátelé z Hřebče.
Sdílet