Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční výjezd JSDH Chodov

V pondělí 5. září je vyhlášen ve 21:33 hodin poplach zásahové jednotce na otevření uzavřených prostor v chodovské ulici Luční. Po signálu poplachu v pageru se všichni členové sloužícího družstva sbíhají na hasičské zbrojnici a oblékají se do zásahových oděvů.

Ilustrační foto

Nasedáme do určené cisternové automobilové stříkačky a se zapnutým výstražním zvukovým a světelným zařízením na vozidle, míříme na místo události. Krátce před námi projelo okolo zbrojnice vozidlo policie ČR se zapnutým „majákem“. Přijíždíme do určené ulice a hledáme číslo popisné. Nad některým vchodem číselné označení chybí, ale i tak nacházíme místo zásahu. Očekává nás jak oznamovatel, tak i hlídka policie.

Základní informace pro velitele zásahu je, že bytové dveře v prvním nadzemním podlaží jsou zabouchnuté a uvnitř bytu je malé dítě. Velitel se informuje u oznamovatele o případných bezpečnostních prvcích instalovaných dveří a rozhoduje o použití jednoduchých technických prostředků k násilnému otevření.

Rychlá, bezpečná, skoro hodinářská práce a po šesti minutách po příjezdu na místo odesílám status „5“ pomocí radiostanice na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, který oznamuje odjezd na základnu. Po příjezdu na základnu ještě zatelefonovat na KOPIS s podáním základních informací a rozcházíme se za svitu poluličního osvětlení do svých domovů. Tak skončil další z výjezdů chodovské zásahové jednotky.

Jiří Kot, JSDH Chodov, http://www.sdhchodov.cz/

Sdílet